INFO KOSÁR

Tour d'operaPROGRAM

2018. július 28.


A fesztivál második napján kerül megrendezésre a Tour D’Opera kerékpártúra, mely a Tisza tavat körülvevő panoráma kerékpárutat kihasználva, 67 kilométer hosszan biztosítja a kerékpáros közlekedést a 10 megálló, tehát a 10 komolyzenei minikoncert helyszíne között.

A túra útvonala kerékpárral megtéve 67 km.

      
 
1. Tiszafüred, Tisza-tavi Kerékpáros Centrum REGISZTRÁCIÓ 8:00
REGISZTRÁCIÓ
2. Tiszafüred, Tisza-tavi Kerékpáros Centrum MH Szolnoki Légierő Zenekar 8:30
MH Szolnoki Légierő Zenekar

A magyar katonazene és Szolnok városának meghatározó zenei együttese a MH Légierő Zenekar Szolnok, amely az ország és a város életében betöltött kulturális szerepe vitathatatlan. Az egyenruhát a zenétől az ő esetünkben lehetetlen elválasztani. Egy időben katonák és előadóművészek, díszalegység és fúvószenekar. Kerékpár túránkat az ő örömzenéjükkel indítjuk el.


Miklósa Erika operaénekes indítja el a kerékpáros közönséget.
 
3. Poroszló - Közösségi tér Hoffmann Richárd és Nédó Olga, Violin and Voice Show 9:40
Violin and Voice Show

Nédó Olga Príma díjas hegedűművész és Hoffmann Richárd színész, magánénekes komoly- és könnyűzenét ötvöző előadása, melyben mindenki számára ismert dallamok csendülnek fel.
4. Sarud - Strand Palya Bea 10:50
EGYSZÁLÉNEK - PALYA BEA SZÓLÓBAN

„Koncert, ahol nincs semmi más, csak a hangom, meg ami belül van. A legnagyobb kihívás, hiszen minden látszik, minden hallszik. 

Olyan dalokat énekelek ebben az anyagban, amelyek visszavezetnek nemcsak a zenei gyökereimhez, de apámhoz, anyámhoz, nagyapámhoz, szerelmeimhez is utat vágnak, újra és újra, mindig másképp. A népdalok régi kedvenceim, titkos kincset rejtő ékes kövek. A saját dalok pedig az úton járva születtek.
Mennyi helyen jártam, mennyi mindent láttam, mennyi érzést éreztem… Dalokba csomagolom mindezt, jó mélyről fölénekelem, amit még én is alig tudok.


weboldal
5. Tiszanána-Dinnyéshát Armel Opera Festival - Conduct me! 12:20
Armel Opera Festival - Conduct me!

Az ARMEL OPERA FESTIVAL bemutatja: CONDUCT ME! – Vezényelj nagyzenekart! Köszöntünk az Armel Opera Festival állomásán, ahol a merészekre egyedülálló lehetőség, a nézősereg többi tagjára pedig vidám pillanatok várnak.
Az Armel Opera Festival Conduct Me! programja keretében egy rövid karmesteri gyorstalpalót követően kipróbálhatod, milyen az operairodalom legnagyobb klasszikusait játszó nagyzenekar előtt állni, pálcával a kezedben. Ez a nagyszabású zenei játék a Sziget Fesztivál lakóinak kedvence volt 2015-ben és 2016-ban,  2017-ben pedig egy apró, brit fennhatóságú szigeten, a Jersey Operaházban is bemutatkozott.
Vezényelnél?
Rajtad a sor. 
6. Kisköre Hallépcső Fourtissimo 13:45
Fourtissimo

A Fourtissimo közel 25 éve meghatározó jelenség a magyar zenei világban. Számos területen úttörőnek számít munkásságuk, mind a komolyzene, mind a könnyűzene illetve a jazz berkein belül. Komolyzenészként elsőként építettek show-elemeket műsorukba, mellyel még közelebb hozták a klasszikusokat a ma emberéhez. 

weboldal
7. Abádszalók, Abádi kikötő Vivat Bacchus 15:40
Vivat Bacchus

A mindig vidám hangulatot teremtõ Vivat Bacchus a kulturált borfogyasztás és a mulatozás igéjét saját szerzeményû bordalokba öntve lépett be a köztudatba. Repertoárjunkban fölfedezhetõ a népi folklóron kívül sok más stílusirányzat is, mint például jazz, blues vagy rock and roll,- mint bordal! Ez pedig azért lehetséges, mert dalaik túlnyomó része saját szerzemények. Esetenként híres magyar költõk megzenésített boros versei, de fõleg saját versek, mesék kerülnek megzenésítésre, hogy a mindenkori nagyérdemû egy új, egészen egyedi és sajátos stílusban megírt dallamvilágba csöppenve kóstolhasson bele a magyar bordal pártatlanul fûszerezett világába.
8. Tiszaderzs Pitti Katalin, Napsugár Anna és a Tiszaderzsi Tavirózsa Népdalkör 17:10
Pitti Katalin, Napsugár Anna és a Tiszaderzsi Tavirózsa Népdalkör 

Pitti Katalin, Liszt Ferenc-díjas magyar operaénekes, érdemes művész, a Magyar Érdemrend középkereszttel kitüntetett, Déryné-díjas, Bartók Béla-Pásztory Ditta díjas és még számos díjjal kitüntetett művész, és Napsugár Anna hallássérült jeltáncművész közös produkciója, egy valóban lélekemelő előadást ígér.
9. Tiszaszőlős - Aranyosi kikötő Egyházi Géza és Mahó Andrea 18:15
Egyházi Géza énekes, színész, akinek színházi karrierje a Vámpírok bálja című musical 2007-es bemutatójával és annak főszerepével, Von Krolock vámpír gróf megformálásával indult. A darabot jelenleg is nagy sikerrel játsszák a PS Produkció gondozásában.
2010-ben megkapta a Gundel Művészeti díjat.
Szabadúszóként játszott az egri, komáromi, szolnoki, kecskeméti és győri színházban is. Az Operett és a Madách Színház mellett a Centrál Színházban is láthattuk Az egy nyári éj mosolya című Sondheim darabban.
Ünnepi műsorokban is számos alkalommal felkérést kapott, mint Bernstein: Mise, főpap, Egy ország születése: Szent István, és a Talpra Magyar musical. 
RaM Colosseumban a Toldi, a Makrancos Kata előadásokban szerepelt és jelenleg a Gyöngyhajú lány balladája című musicalban játszik.
Idén a POSZT verseny előadásában játszott Pécsen a Kecskeméti Katona József Színház Csárdáskirálynő c. előadásában, ami szeptemberben a Vidéki Színházak Fesztiválja keretében Budapesten lesz - Béres Attila rendezésével - látható.
A legismertebb musical és operett főszerepekben láthatjuk jelenleg is, úgy mint a, Nyomorultak, Macskák, Sakk, Csárdáskirálynő, Marica grófnő, Víg özvegy, We Will Rock You. 

Mahó Andrea
Első énekes szerepét a Győri Nemzeti Színházban kapta A nyomorultak musicalben (Cosette).
Majd megkapta A.L.Webber Az Operaház Fantomja című darab főszerepét (Crsistnie). Ez hozta meg számára az igazi sikert. Első szakmai elismerését 2003-ban kapta meg – Az év musical-énekese lett (eMeRT-on díj). Ez évben a Rómeó és Júlia musicalben Júliát játszotta az Operettszínházban, majd a Szépség és Szörnyetegben Belle-t. Webber darabok sora következett a Madách Színházban, majd 2008 őszén a Művészetek Palotájában Webber 60 születésnapjának tiszteletére szervezett koncerten is közreműködött. 
Lemezei jelentek meg (Más lesz a holnap, Jó reggelt napfény, Mit tehetnék érted) és az operett műfajában is folyamatosan megmutatta tehetségét.
Jelenleg a Madách Színházban az Anna Kareninában, Mary Poppinsban és az említett Operaház fantomjában láthatjuk. Pesti Magyar Színházban a Muzsika hangja és a Valahol Európában musicalban játszik. 
Szeptemberi bemutatóra is készül, ezúttal a Rock Suli c. musicalban láthatjuk a Madách Színházban.
Műsorukban a musical irodalom legszebb dalait hallhatják, melyet a hely és fesztivál hangulatához alakítanak, és vidám dallamok is felcsendülnek e szép nyári estén.
10. Tiszafüred - Kormorán Kikötő Magyar Állami Operaház művészei 19:05
Magyar Állami Operaház művészei