5. Kisköre Hallépcső2017. július 29. (szombat) 14:20

Jegyvásárlás

Fellépők:

- Lőrincz Judit, koloratúrszoprán
- Turpinszky Gippert Béla, tenor
Zongorán kísér: Sándor Szabolcs, karmester-zongoraművészDr. Báll Dávid fellépése a Tour D'Operán július 29-én szombaton, a Kiskörei Hallépcsőnél technikai okok miatt elmarad, viszont július 28-án pénteken, a TO'Pera Gálakoncerten változatlanul meghallgathatjátok koncertjét.Lőrincz Judit
koloratúrszoprán

Lőrincz
 Judit a szegedi Liszt Ferenc Konzervatórium után Münchenben, a Richard Strauss Conservatoriumban folytatta tanulmányait, majd a frankfurti Zeneakadémián szerezte meg diplomáját opera 
énekesi szakon. Onnan az élet Sydneybe, Ausztráliába repítette, ahol Mozart Varázsfuvolájában az Éjkirálynő szerepében debütált. Ezt követően Judit Ausztrália majdnem minden nagyvárosában énekelt, melyeket többek között amerikai, észak-karolinai és németországi fellépések sora követett. 2009-ben a Magyar Állami Operaház az Éjkirálynő szerepére szerződtette. Rendszeresen koncertezik a Szolnoki Szimfonikus Zenekarral.

weboldal
 


Gippert Béla
tenor


Budapesten született. Gyermekkorától zongorázni tanult. Zenei tanulmányait Adorján Ilona, Kaposi Margit, Oberfrank Géza, és Kéringer László vezetésével folytatta. 2015-ben debütál Bánk bán szerepében a Kolozsvári Magyar Operában.

A 2016-os Primavera Fesztiválon az Erkel Színházban a kritikusok a fesztivál meglepetésének szavazzák meg, Turiddu és Túri Dani szerepének megformálásáért.

 A 2016/2017-es évadban hét újabb tenor főszerepben mutatkozik be Magyarország vidéki operatársulatainál. Így a Kolozsvári-változat után az ős-változatban, tavasszal pedig a Nádasdy Kálmán féle változatban is Bánk bán bőrébe bújik. A következő évadban a Szegedi Nemzeti Színházon kívül a Magyar Állami operaházban is találkozhat majd vele a közönség. 

weboldalHelyszín: Kiskörei Hallépcső, Kisköre
Műsoridő: 60 perc