HÍREK A TERMÉSZET OPERAHÁZÁBÓL

Rendhagyó sajtótájékoztató

2016.03.23Kivételesen sikeres nap volt számunkra a tegnapi, mivel a Természet Operaháza Tisza-tavi Fesztivál rendhagyó sajtótájékoztatóját tartottuk a tiszafüredi Tisza Balneum Hotelben. A helyszínre dél körül érkeztünk, hogy felkészüljünk vendégeink fogadására.

A sajtótájékoztatót Galó Anita – az „Alföld Szíve” Térségi Turisztikai Egyesület titkára és a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat munkatársa – moderálta. Meghívott vendégeink voltak: a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei  Közgyűlés elnöke Kovács Sándor,  a Heves Megyei Közgyűlés elnöke Szabó Róbert, Tiszafüred polgármestere Ujvári Imre és Molnár Anita, a Magyar Turizmus Zrt. Észak-Alföldi Regionális Marketing Igazgatóságának igazgatója.
Nagy örömünkre szolgált, hogy meghívott vendégeink kifejezetten nagy lelkesedéssel beszéltek a fesztivál céljairól, az abban rejlő lehetőségekről, illetve saját személyes tapasztalataikról. A fesztivál részletes programjáról, valamint az egyéb szükséges tudnivalókról pedig  ki más tudott volna hitelesebben beszámolni, mint maga a rendezvény megálmodója és igazgatója, Debreczeni Ildikó.

A sajtó képviselői mellett tiszteletüket tették a Tisza-tó körüli települések polgármesterei és megbecsült szakemberei is.
A nem szokványos esemény meglepetéseket is tartogatott a jelenlévőknek, ugyanis a Szolnoki Vivaldi Keresztény Kamarazenekar képviselői és Somogyi Anita operaénekes produkciója sokak szemébe könnyeket csalt. A sajtótájékoztatónk fénypontja a fesztivál hivatalos himnusza volt, melynek demo verziója itt csendült fel először a nagyközönség képviselői számára. A dalt Czomba Imre, Holywoodban élő zeneszerző komponálta, aki személyes jóbarátja és alkotótársa Debreczeni Ildikónak. Fesztiválunk első napjának Gálaestjén (TO'PERA 2016.07.15. péntek) élőben hallgathatják meg vendégeink himnuszunkat, melyet nagyzenakari kísérettel Rost Andrea operaénekes ad elő, 30 siket gyermek és az Experidance 24 táncosának jelnyelvi tolmácsolásának kíséretében.

A gálaestre jegyek  vásárolhatók itt.

Szolnok Tv stúdiójában zártuk napunkat, ahova Debreczeni Ildikó, mint „A nap embere” kapott meghívást. A vele készült interjút és adást pedig itt tekinthetik meg.


A sajtótájékoztatóról további képeket itt, illetve a facebook oldalunkon találhatnak.