INFO KOSÁR

Boat d'opera PROGRAM

2019. július 28.

Boat d'Opera csónakos túra a Tisza-tó koncerthelyszínein
 
Mi az, amit a művészet szerelmesei és a Tisza-tó válogatott természeti szépségeinek imádói tudnak? Titkos tippjük az idei nyárra, július 28-ra a Boat d'Opera!
 
Ez egy olyan vasárnapi, különleges vízi kirándulás, amelynek minden egyes állomása egy-egy koncerthelyszín, ahol élő zene fogadja a 8-10 fős csónakokon érkező zenerajongókat.
 
Közelítsd meg új irányból a Tisza-tó ismeretlen csodáit!
 
Ha valami egészen különleges élményre vágysz, amely egyesíti magában a művészet és a természet szeretetét, akkor most szállj be ebbe!
 
Túravezetőink a remek hangulatú, kis csónakcsoportokat szakértelemmel és biztos kézzel kormányozzák el a komolyzenét és egyéb igényes műfajokat új környezetben, festői helyszíneken megszólaltató koncertek helyszíneire.
 
Egy-egy csónak teljes utastársasága akár a saját baráti köröd és/vagy a családod is lehet, hiszen a Tisza-tó többi zenei programjához hasonlóan, amit a Természet Operaháza idén nyáron szervez, a Boat d'Opera is kimondottan gyerekbarát, minden korosztályt, igényes ízlésű művészetrajongót és természetkedvelőt befogadó rendezvény.
 
A művészet és a természet szeretete egy gyökérről sarjad
 
– ez a Tisza-tó partján szervezett rendezvényeink közös művészi hitvallása, ars poeticája. Aki pedig mindkettőt szereti, az nálunk épp jó helyen jár.
 
Csónakjaink a tavon át visznek el a koncertek helyszíneire. A túravezetők emellett a Tisza-tó egyedi növény- és állatvilágát is testközelből és élményszerűen ismertetik meg veled. Az élményt pedig csak fokozzák a minőségi zene fenséges hangjai.
 
Miért érdemes csónakon megközelítened a Zenét?
 
A művészet oltárához nem mindennapi módon szokott járulni az ember.
 
Van, aki ünneplőbe öltözik ilyenkor, és komoly arcot ölt. Szerintünk azonban más, jobb módja is van annak, hogy különlegessé tegyük számodra a nagy találkozást.
 
Ezért a Tisza-tó partját választottuk ahhoz, hogy mindenkihez, aki nyitott az újdonságra, közelebb hozzuk azt az érzést, amit csak az igényes műfajú, élő, hangszeres zene tud nyújtani.
 
Meggyőződésünk, hogy a komolyzenét nem (csak) az ünnepélyes komolyság szerettetheti meg a befogadóval. Úgy gondoljuk, hogy sokkal inkább az életközelség és a természetesség a legméltóbb közege.
 
Hát innen eredt az ötlet, hogy a füvekhez, a fákhoz, a nyári napsütéshez, na meg a Tisza-tó csodálatos élővilágához közel, egyenesen a Természet Operaházában szervezzük meg a nagyszabású rendezvénysorozatot.
 
Ráadásul azért érdemes beszállnod a csónakba, mert varázslatos, szárazföldön nem megközelíthető helyszíneket is elérünk így. A tavon hol ringatózó, hol sebesen száguldó, útközben pazar látványt eléd táró vízi járművünkön könnyed borokat kóstolgatva kiváló előadók műsorait hallhatod és láthatod, igényes és meghitt társaságban.
 
Különböző, de mindig színvonalas stílusokkal (nem csak komolyzenével) találkozhatsz a Tisza-tó partján és vizén, a csónakút megannyi állomásán. De természetesen nem maradhatnak el az érintett települések bemutatkozásai, egyedi színeinek felvillantása és a szellemi gyönyörök mellett az ínyenc ízlései, örömei, a gasztronómiai élvezetek sem.
 
Csónakkal a koncertre: van ilyen!
 
Méghozzá idén nyáron, július 28-án, a hónap utolsó vasárnapján. Készülj fel az idei nyár nagy eseményére, és beszállás: Téged is vár a természet minden szépséggel teli operaháza és a Tisza-tó csodája!
 

 
1. Tiszafüred - Morotva Kerékpáros Pihenőpark Regisztráció és indulás, fellépő: 50 éves az MH Légierő Zenekar Szolnok 8:00
- Regisztráció és indulás
- 50 éves az MH Légierő Zenekar Szolnok 
2. Tiszafüred - Balneum Hotel, Stég Kalmus Felicián, csellóművész 10:00
Kalmus Felicián
#randomcello
Komolyzene felrázva, nem keverve….


Felicián koncert műsorában a legnagyobb klasszikusok mellett filmzenék, népdalok, és saját szerzeményei szólalnak meg.
Játszon bármit, az magán hordozza egyedi, senkivel össze nem téveszthető stílusát, zenei sármja játszi könnyedséggel nyitja meg a hallgatók szívét a komolyzene irányába.
Gyönyörű ívekben gondolkodik és kézenfogva vezeti végig hallgatóját egy nagyon színes instrumentális (hangszeres) zenei világban. Otthonosan kombinálja a szimfonikus hangzást és az elektronikus zenei elemeket, de amikor egy dal úgy kívánja, saját csellójátékát többszörözi meg. 
2018 nyarán Great GreatGrandma címmel jelent meg első önálló albuma, melyen mindenki által ismert népdal motívumokból ihletet merítve készítette el saját bátor, és korszerű feldolgozásait. Az album mottója: Ükanyám dalai az én világomban.
3. Tiszafüred - Balneum Hotel parkja Bársony Bálint - szaxofonművész és Bábel Klára - hárfaművész 10:35
Bársony Bálint, szaxofonművész és Bábel Klára, hárfaművész közös produkciója.

Bársony Bálint

Bársony Bálint Artisjus - Fonogram díjas szaxofonművész, zeneszerző.
A Back II Black zenekarban 10 évig szólistaként alkotott, majd Sunshine Jazz néven első saját nevével fémjelzett lemeze 2010 legjobb jazz albuma díjat kapta meg. Hangszersimogató című kezdemenyézése 7 éve nagy sikerrel hívja közös zenélésre és éneklésre nemcsak a gyermekeket, de a szülőket is. Az Operettszínház felkérésére írt Amerikai Komédia című swingjátéka nagy sikerrel fut a Kálmán Imre Teátrumban. E mellett a Chicagói Hercegnő című darabban Bobyt az amerikai szaxofonost alakítja valamit Swingoperett címen új köntösben játsza hat tagú zenekarával a közismert operettörökzöldeket népszerű szólistákkal kiegészülve. Magyar Rhapsody Projekt címmel idén jelenik meg első nagylemezük, melyben nagy Magyar klasszikusokat dolgoztak át szaxofonra és jazz kvintettre hangszerelve. 2015-ben közel három hónapot töltött Nepálban, ahol tanulmányozta a hangtálas tisztítás rejtelmeit és az azóta felépített Budai Jurtaközpontban rendszeresen tart hangtálas hangfürdőket a harmóniára és lelki békére vágyóknak.


Bársony Bálint, szaxofonművész: weboldal
Bábel Klára hárfaművész: weboldal
4. Tiszafüred - Tisza-tavi Horgászközpont Kövi Szabolcs, pánsíp 11:30
Kövi Szabolcs legújabb CD lemezéről, a meditatív Álomutazás című albumról játszik részleteket.

Néhány idézet a hallgatók a visszajelzéseiből: 
"Az Álomutazás felemelő, léleksimogató zene" “Csodálatos, léleknyugtató és lélekemelő album!" "Nem földi zene…”
Az előadó alkotásait nehéz a már ismert skatulyákba elhelyezni, ő maga spirituális világzenének nevezi munkáit. Komolyzenei pályán tanult, fő hangszerei a fuvola, pánsíp, egzotikus fúvós hangszerek a világ minden tájáról. Megfogalmazása szerint a zene azért képes olyan mélyen megérinteni a lelkünket, mert belül harmóniára vágyunk, - van bennünk egy kapu, ami a felsőbb igazságokhoz vezet. Ezt a kaput tudja megnyitni a nyugodt, konszonáns muzsika. 


weboldal
 
5. Tiszafüred - Stégbüfé - EBÉD!!! Latin Varázs, Szűcs Antal Gábor és Gál Péter 12:20
Latin Varázs
Szűcs Antal Gábor és Gál Péter előadása.


*** Ezen megállónál ebédet biztosítunk vendégeink számára. ***


LATIN VARÁZS
Szenzációs párosítás, egymásra talált a rock gitáros és a folk rock hegedűs.
Egy magyar-latin produkció, mely Kaliforniában is meghódította a spanyol ajkú latin közönséget!
Szűcs Antal Gábor gitárművész és Gál Péter hegedűművész igazi egymásra találása eredményeképpen jött létre ez a különleges produkció. 
Szűcs Antal Gábor, akinek mindegy, hogy latin zenét vagy kemény rockot játszik, csak élvezze a közönség. Számos ismert zenekarban és csapatban játszott már: Hungária, Skorpió, Dinamit, ős Bikini, Bojtorján és Latin Duó
Gál Péter komolyzenei pályán kezdte. 
A Kormorán Együttes alapító tagja és a legsikeresebb periódusának alkotó tagja egészen 1990-ig. Több élvonalbeli zenekar pályára állítója volt, mint producer és lemezkiadó igazgató. 2005-ben a Kormoran Memory Band egyik megalapítója.
A Latin Varázs formációnak megalakulását követően, már fél év múlva 2011 februárjában résztvettek egy nagysikerű amerikai és kanadai turnén.  Az elmúlt időszakban eddig hat alkalommal turnéztak az USA és Kanada számtalan városában. Európában konceteztek Bécstől Londonig, Londontól Párizsig, Párizstól Rómáig, és még sorolhatnánk Európa számtalan városát. Természetesen idejükbe belefért, hogy a magyarországi koncerttermekben is nagysikerű koncerteket adjanak.  

weboldal
6. Szabics Kikötő - Úszószínpad Ökrös Attila hegedűművész, közreműködik: Szüts Apor - zongoraművész 14:20
Fellépők: Ökrös Attila hegedűművész, közreműködik: Szüts Apor - zongoraművész

„Úgy vélem, hogy Ökrös Attila nemzedékének egyik vezető hegedűművésze, akinek csodálatos képességei vannak a hegedűjáték és a tanítás terén egyaránt. Arra számítok, hogy a hegedű világának egyik meghatározó, kiemelkedő alakja lesz.”
Shlomo Mintz
 
Ökrös Attila 1990-ben született zenész családban, a Kossuth-díjas cimbalomművész, Ökrös Oszkár második gyermekeként.
2001-ben sikeres felvételi vizsgát tett a Zeneakadémia "különleges tehetségek osztályába", ahol Soós Natasa, majd később Szenthelyi Miklós tanítványa lett.
2014-ben diplomázott a Brüsszeli Királyi Zeneakadémián, ahol Igor és Valery Oistrakh, a világhírű David Oistrakh fia és unokája voltak a mesterei.
2015-ben és 2016-ban olyan nemzetközi zenei versenyeken kapott első díjat, mint a "Paris Grand Prize Virtuoso", az "American Protege", vagy az "eMuse" nemzetközi versenyek.
Ezeknek a díjaknak köszönhetően lehetősége nyílt arra, hogy szólistaként olyan koncerttermekben lépjen fel, mint a Párizs Nemzeti Opera, vagy a Carnegie Hall.
2018 júniusában ismét meghívást kapott szólistaként, ezúttal a Berlini Filharmóniába.
Ezt a fellépési lehetőséget, a "Berlin Rising Stars Grand Prix" nemzetközi versenyen elért eredménye kapcsán kapta meg.
2018-ban, a Kelemen-Kokas házaspártól meghívást kapott a budapesti Fesztiválakadémiára és a Fehér Ilona Nemzetközi Hegedűversenyre mint zsűritag, tanár és fellépő művész.
Jelenleg a budapesti Vienna Konservatorium tanára.


Szüts Apor 1993-ban született Budapesten. Zenész családból származik, dédnagyapja a néhai Ungár Imre, Kossuth, - és Liszt díjas zongoraművész, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem professzora. Zenészként három területen is dolgozik; elsősorban zongoristaként és zeneszerzőként utóbbit Csemiczky Miklós, és Kocsár Miklós tanítványaként végezte a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola Gimnáziumban. Mindezek mellett aktívan foglalkozik vezényléssel; 2012-ben 50 zenésztársával együtt megalapították az ApOrchestra Szimfonikus Zenekart. Zongoristaként több hazai, és nemzetközi versenyen is megfordult, többek között 2012-ben Velenjében, Szlovéniába, az Aci Bertoncejl Nemzetközi Zongoraversenyen, ahonnan 2. díjjal tért haza. 2014-ben elindult, és a középdöntőig jutott az MTVA Virtuózok című klasszikus-tehetségkutató műsorában. A műsorban megmutatta zeneszerzői, valamint karmesteri ambícióit is. Zongoristaként rengeteg koncerten lép fel, az ország szinte minden nagyvárosában, több alkalommal Székelyföldön is turnézott a Csíki Kamarazenekarral, de lépett már fel a többször a new york-i Carnegie Hall-ban, illetve Beke Márk, a Virtuózok 2018-as abszolút győztesének kamarapartnereként turnézott Brazíliában is. Több ízben is játszott szólistaként a Miskolci Szimfonikus Zenekarral vagy a Dohnányi Ernő Szimfonikus Zenekarral is.
Karmesterként több nagy nevű zenekarral dolgozott, vezényelt operákat, versenyműveket, szimfóniákat Magyarországon, és külföldön egyaránt
Zeneszerzőként 2014-ben a Miskolci Nemzetközi Operafesztivál operaíró versenyének Tehetség-díjasa lett, 2016-ban a Beethoven Kadenciaíró verseny győztese. 2017-ben mutatták be első operáját, A hallei kirurgust, 2018-ban komponálta nagy vihart kavart művét, a RockGiovannit.
 
2019 óta a Kis Virtuózok Alapítvány, illetve a Virtuózok Kamaraegyüttesének művészeti vezetője.


Állandó résztvevője volt az MTVA Hangvilla című műsorának, Batta András zenei illusztrátoraként.
 
Zeneszerzőként és karmesterként több, a magyar zenei élet több illusztris alakjai közül is elismerően beszéltek róla, többek között Hollós Máté zeneszerző, Vásáry Tamás zongoraművész, Mácsai János zenetörténész, valamint Kesselyák Gergely karmester, valamint Placidó Domingo is igen elismerően nyilatkozott
. 
7. Kormorán kikötő Rákász Gergely, koncertorgonista és Légtánc: New Step Fitnesz és Táncstúdió 15:20
- Rákász Gergely koncertorgonista előadása.
weboldal

Közben: 

New Step Fitnesz és Táncstúdió
- A New step fitnesz és táncstúdió nagyon sokrétű sportegyesület Szolnokról.  Az akrobatikus látványtánc oktatás mellett, már 3 éve járják az országot az Üzenet Táncszínház társulattal.  Több mint 10ezer fiatalnak mutatták be tánc showjukat az ország különböző városaiban, hatalmas sikerrel. Légtánccal is járják az országot!
Oktatók: Sánta Renáta, és Sánta Bettina

weboldal

 
8. Tiszafüred - Morotva Kerékpáros Pihenőpark Dalma Dance Club SE. tiszafüredi tagozata 16:20
A Dalma Dance Club SE. tiszafüredi tagozata öt éve van jelen városunkban, amelynek
művészeti vezetője Győrfi Dalma, akinek 21 év alatt 73 településen nyílt tánciskolája
hazánkban.
A tiszafüredi tánccsoport három korcsoporttal rendelkezik jelenleg, akik a
tradicionális és a modern mazsorett mellett modern táncokat is elsajátítanak.
A csoport szívét és lelkét a tánc iránt érzett szereteten kívül a táncos lányok és a
szülők összetartó ereje alkotja.
A táncosok a fellépéseken kívül rengeteg mazsorett- és táncversenyen vesznek rész
folyamatosan. A megmérettetések alkalmával gyönyörű díjakat hoznak haza minden
alakalommal.
1. ÚJdonság! Regisztráció és OPERUN futóverseny Miklósa Erika vezetésével 9:00
- Regisztráció

és

- OPERUN futóverseny Miklósa Erika vezetésével. 
9:30 - Futóverseny indulás

Helyszín: Morotva Kerékpáros Pihenőpark, Tiszafüred

Miklósa Erika: weboldal
 
Facebook Instagram