INFO KOSÁR

Boat d'operaPROGRAM

28. July 2019.

The 'Boat D'Opera' is a brand new initiation which, for the first time, will come out to the public in 2016. Similarly to that of the bicycle tour there will be possibility for listening mini-concerts at special scenes recalling the world of Tisza shipmen which places will be approached by boats with 8 to 10 persons.

Distance of the boat tour is 30 km.
1. Line up coming soon.... 10:10
Line up coming soon...
2. Tiszafüred - Balneum Hotel, Stég Kalmus Felicián, csellóművész 11:00
Kalmus Felicián
#randomcello
Komolyzene felrázva, nem keverve….


Felicián koncert műsorában a legnagyobb klasszikusok mellett filmzenék, népdalok, és saját szerzeményei szólalnak meg.
Játszon bármit, az magán hordozza egyedi, senkivel össze nem téveszthető stílusát, zenei sármja játszi könnyedséggel nyitja meg a hallgatók szívét a komolyzene irányába.
Gyönyörű ívekben gondolkodik és kézenfogva vezeti végig hallgatóját egy nagyon színes instrumentális (hangszeres) zenei világban. Otthonosan kombinálja a szimfonikus hangzást és az elektronikus zenei elemeket, de amikor egy dal úgy kívánja, saját csellójátékát többszörözi meg. 
2018 nyarán Great GreatGrandma címmel jelent meg első önálló albuma, melyen mindenki által ismert népdal motívumokból ihletet merítve készítette el saját bátor, és korszerű feldolgozásait. Az album mottója: Ükanyám dalai az én világomban.
 
3. Tiszafüred - Albatros kikötő Kövi Szabolcs, pánsíp 11:35
Kövi Szabolcs előadása pánsípon.
4. Tiszafüred - Stégbüfé - EBÉD!!! Latin Varázs, Szűcs Antal Gábor és Gál Péter 12:20
Latin Varázs
Szűcs Antal Gábor és Gál Péter előadása.


*** Ezen megállónál ebédet biztosítunk vendégeink számára. ***


LATIN VARÁZS
Szenzációs párosítás, egymásra talált a rock gitáros és a folk rock hegedűs.
Egy magyar-latin produkció, mely Kaliforniában is meghódította a spanyol ajkú latin közönséget!
Szűcs Antal Gábor gitárművész és Gál Péter hegedűművész igazi egymásra találása eredményeképpen jött létre ez a különleges produkció. 
Szűcs Antal Gábor, akinek mindegy, hogy latin zenét vagy kemény rockot játszik, csak élvezze a közönség. Számos ismert zenekarban és csapatban játszott már: Hungária, Skorpió, Dinamit, ős Bikini, Bojtorján és Latin Duó
Gál Péter komolyzenei pályán kezdte. 
A Kormorán Együttes alapító tagja és a legsikeresebb periódusának alkotó tagja egészen 1990-ig. Több élvonalbeli zenekar pályára állítója volt, mint producer és lemezkiadó igazgató. 2005-ben a Kormoran Memory Band egyik megalapítója.
A Latin Varázs formációnak megalakulását követően, már fél év múlva 2011 februárjában résztvettek egy nagysikerű amerikai és kanadai turnén.  Az elmúlt időszakban eddig hat alkalommal turnéztak az USA és Kanada számtalan városában. Európában konceteztek Bécstől Londonig, Londontól Párizsig, Párizstól Rómáig, és még sorolhatnánk Európa számtalan városát. Természetesen idejükbe belefért, hogy a magyarországi koncerttermekben is nagysikerű koncerteket adjanak.  

5. Szabics Kikötő - Úszószínpad Orosz Zoltán harmonikaművész és Barátai 14:20
Orosz Zoltán harmonikaművész és Barátai koncert.
6. Kormorán kikötő Rákász Gergely, koncertorgonista 15:20
Rákász Gergely koncertorgonista előadása.
7. Tiszafüred - Morotva Kerékpáros Pihenőpark Varidance és a Dunaújvárosi Bartók Táncszínház közös produkciója, km. Vizin Viktória, mezzoszoprán 17:00
Kármen
Varidance és a Dunaújvárosi Bartók Táncszínház közös produkciója
Közreműködik: Vizin Viktória, mezzoszoprán 
8. ÚJdonság! családi nap OPERUN futóverseny Miklósa Erika vezetésével 10:00
OPERUN futóverseny Miklósa Erika vezetésével 

Helyszín: Morotva Kerékpáros Pihenőpark, Tiszafüred
 
9. ÚJdonság! családi nap Alma Együttes 10:00
Alma Együttes koncertje.

Az Alma Együttes, kezdetben felnőtteknek zenélt, de egy véletlen felkérés kapcsán olyan sikeres gyerekkoncertet adtak, hogy azon nyomban több másik felkérés is érkezett és rövid időn belül azon kapták magukat, hogy már csak szinte gyerekkoncertjeik vannak. (Ezért mondják, hogy a gyerekek választották őket.)

Buda Gábor a 22 évvel ezelőtt megalapított Alma Együttes ötletgazdája, frontembere, énekese és zeneszerzője 2018 augusztusában új zenei alapokra helyezte az általa kialakított hangzást. Két kiváló zenész érkezett a zenekarba Berkesi Alex basszusgitáros és Ránki András billentyűs személyében, akik nem csak virtuóz hangszeres játékukkal, de nagyszerű énektudásukkal is erősítik a produkciót.

A csapat számos Fonogram jelöléssel, arany és platinalemezzel büszkélkedhet. 
A Gábor által komponált dalok több mint 275 milliós  youtube letöltéssel büszkélkedhetnek.

Legsikeresebb daluk, a Ma van a szülinapom, a leggyakrabban megosztott hazai tartalom a Facebookon.

Olyan sikeres rajzfilmzenéket írtak, mint a Bogyó és Babóca sorozat, főcímdalt készítettek a Khumba című 3D-s animációs rajzfilmhez, sőt nagy sikerrel fut a Pesti Magyar Színházban zenés gyerekdarabjuk az Almaszósz.

A zenekar évi 250-300 teltházas koncertet ad itthon és külföldön.Nagyszínpad
Helyszín: Morotva Kerékpáros Pihenőpark, Tiszafüred


 
10. ÚJdonság! családi nap Vivat Bacchus Énekegyüttes 10:00
Vivat Bacchus Énekegyüttes koncertje

A mindig vidám hangulatot teremtõ Vivat Bacchus a kulturált borfogyasztás és a mulatozás igéjét saját szerzeményû bordalokba öntve lépett be a köztudatba.

2001-ben alakult együttesünk az évek során bejárta Európát és a világot, hozzájárulva ezzel a magyar bor jó hírének, nemzetközi elismertségének tovább erõsödéséhez.

Repertoárunkban fölfedezhetõ a népi folklóron kívül sok más stílusirányzat is, mint például jazz, blues vagy rock and roll,- mint bordal! Ez pedig azért lehetséges, mert dalaink túlnyomó része saját szerzemény. Esetenként híres magyar költõk megzenésített boros versei, de fõleg saját versek, mesék kerülnek megzenésítésre, hogy a mindenkori nagyérdemû egy új, egészen egyedi és sajátos stílusban megírt dallamvilágba csöppenve kóstolhasson bele a magyar bordal pártatlanul fûszerezett világába.

weboldal

Kisszínpad
Helyszín: Morotva Kerékpáros Pihenőpark, Tiszafüred

 
11. ÚJdonság! családi nap Kayamar & Göncz Renáta 10:00
Kayamar és Göncz Renáta

A duo tagjai egy komplett zenekart szólaltatnak meg pusztán a hangjukat használva. Saját szerzeményeik és feldolgozásaik minden korosztálynak könnyed felfrissülést nyújtanak. Kayamar abszolút hallása és Renáta csillogó hangja garantálja az igényes szórakoztatást. Kisszínpad
Helyszín: Morotva Kerékpáros Pihenőpark, Tiszafüred
12. ÚJdonság! családi nap Szolnok Balett 10:00
Szolnok Balett, Szitt Melinda növendékeinek előadása.

Nagyszínpad
Helyszín: Morotva Kerékpáros Pihenőpark, Tiszafüred
13. ÚJdonság! családi nap Szokolay InspirArt 10:00
Részletek hamarosan...

Nagyszínpad
Helyszín: Morotva Kerékpáros Pihenőpark, Tiszafüred
14. ÚJdonság! családi nap Varidance és a Dunaújvárosi Bartók Táncszínház közös produkciója, km. Vizin Viktória, mezzoszoprán 17:00
Kármen
Varidance és a Dunaújvárosi Bartók Táncszínház közös produkciója
Közreműködik: Vizin Viktória, mezzoszoprán 

Nagyszínpad
Helyszín: Morotva Kerékpáros Pihenőpark, Tiszafüred